pityesz konyhája

pityesz konyhája

Főzelék feltétek.

2024. október 21. - Pityesz konyhája

Következő témánk a főzelék feltétek lesznek.Lehet ez egy egyszerű tükör tojás vagy egy picit bonyolultabb pörkölt.De akár lehet ez egy sült virsli vagy sült lecsó kolbász. A haladók kisérletezhetnek egy kis hagyma pirítással majd erre ráhelyezve egy kis felkarikázott virslit vagy fél karikára vágott lecsó kolbászt.Az ennél is haladóbbak erre hagymás virslis egyvelegre rátehétnek egy evőkanál ketchupot meg két evőkanál bbq szószt. A ketchup azért kell bele egyrészt hogy elvegye a bbq szósz túlzott füstösségét másrészt meg hogy költség hatékonyabb legyen a fogás.A kísérletezök megszórhatják egy kis petrezselyem zölddel.Ha nincs friss én a Frostát használom.Ez után térjünk rá a valódi húsból készült feltétekre.Ott van például a kolbász morzsa.Ami úgy készül hogy egy szál kolbászt kibújtatunk a böréből és egy kevés olajon megpirítjuk ügyelve arra hogy elérje a morzsa formát. Ha kellően lepirúlt öntsük le a kisült zsiradékot ami jó lesz később egy bableves vagy pörkölt .Ha ezzel megvagyunk öntsük az egészet egy tányerra amit elötte letakartunk 1 vagy 2 konyhai papírtörlövel hogy felitassuk a maradék zsírt.Aki más formára vágyik annak ott a kolbász vagy bacon chips.Amik úgy készülnek hogy finom szeleteket vágunk belölük és kevés olajon lepirítjuk majd a felesleges zsiradékot leöntjük majd az elkészült chipset konyhai papír törlővel borított tányérra tesszük,a felesleges zsiradék eltávolítása miatt. Ez után következzék a pörkölt.A hagymát lepirtom ráteszem a fűszereket kivéve a piros paprikát.Majoranna,só,bors,vegeta,kömény,fokhagyma granulátum.Ha ezzel megvagyunk és a hús kifehéredett mehet rá a paradicsom vagy a sűrítétt paradicsom attól függöen hogy mikor melyik az olcsóbb. Ha ezzel is megvagyunk mehet rá a piros paprika.Ezt azért a legvégén adjuk hozzá hogy  nehogy megégjen.Most következzen a fasírt.Elöször lepírítom a hagymát.A darálthúst egy tálba rakom erre ráütök egy tojást úgy hogy elötte egy tányérba ütöm meggyözödve a tojas frissességéről.Ez után mehetnek bele a fűszerek:só,bors,vegeta,kömény,majoranna,fokhagyma granulátum,piros paprika.Ha ezzel is megvagyunk mehet bele 2 vagy 3 szelet tejbe vagy vízbe áztatott kenyér.Ez után ráborítom a már kihült pirított hagymát.Jól össze dolgozom majd olyan 10 dekás golyókat formázok belőle.Ha ez is megvan kissé ellapítom őket és zsemlemorzsába forgatom egyenként majd bő olajban ki sütöm míg aranybarna nem lesz.Ha fogyókúrássabbra akarom csinálni akkor nem forgatom őket zsemlemorzsába és bő olaj helyett tepsiben sütöm úgy hogy elótte a tepsit kibelem sütő papírral vagy szilikon lappal.

A bejegyzés trackback címe:

https://p-k13-.blog.hu/api/trackback/id/tr7618712928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása